UKEDAGENE GÅR I TULL FOR OSS…….

28.4. Vi kjører til Zwolle, som vi har søkt opp på appen vi bruker. Kombinert båthavn og bobilplass bruker å være trivelig, så vi søker stort sett etter det. I Nederland er det jakthavner over hele landet. Kanalene gjør det mulig.

Det finnes flere ulike apper, men vi bruker disse: En norsk og en tysk.

Dette er fra den tyske appen, for en del av Tyskland. Ser man nøye etter, er det ulike symboler på merkene. De forteller hva slags plass det er. De med ror på markerer båthavner. Ellers skilles det mellom campingplasser, stellplasser og parkeringer. Etter båthavner, søker vi helst etter stellplasser. Det er rimeligere, og har fasiliteter fra ingen ting, til nesten som campingplasser, – bare med mindre tomter.

Det er blitt utpå dagen når vi starter til Zwolle, og vi havner i flere køer, noe som er naturlig mot helga……..

Plassen er idyllisk, mellom to kanaler, fin gressmatte og god avstand mellom bilene. Vi får den siste ledige plassen. Siden vi har bestemt oss for å være her over helga, er vi glad den ser trivelig ut. Det er Jakthaven Hattem, og tettstedet heter Hattem, ikke Zwolle.

Vi pønsker ut dagens middag, som blir skinke og brokkolipai; brokkolien må tas, da både den og eggene har vært med heimefra. Vi bruker den fantastiske Omnia, som fungerer som en steikovn, på gassblusset.

Det var under middagen at vi oppdaga at det bare var torsdag…….Altfor tidlig å legge seg til for helga……. «Vi drar videre i mårra, står tidlig opp, og kommer oss avsted»

Neste morgen kom vi på at vi skulle ha vært i byen, som ligge fem minutter unna. Når det var så nært, ville vi likevel komme oss avsted i grei tid. Vi har før erfart, at å kjøre i helgerushet ikke er noen god idé, det tar timer, bare å forflytte seg noen få kilometer…….

Like over veien fra havna lå dette spisestedet, likt mange andre i omegnen.

Gamle murer og byport, er også vanlig mange steder, men hver port har sitt eget preg.

Ærendet i byen var strikkegarn til meg. Etter flere uker uten, bare måtte jeg finne garn,- pinner har jeg alltid med meg. Jeg vet ikke hva skiltet over inngangen sier, men vi så straks at det var en garnbutikk, – da vi kikket inn.

En entusiastisk innehaver gav råd og vink om garnet jeg så på. Jeg ble godt fornøyd med det jeg valgte.

Noe glimt fra inne i butikken, – riktig lekkert.

Det gikk ikke så raskt i byen som vi hadde tenkt, så det ble et stykke utpå ettermiddagen før vi kom oss i kjøringa. Vi plottet Almere-haven 55min unna. Men med noe kø, og endel feilkjøringe, ble bare kjøretida lenger og lenger………og det var kveld da vi kom fram. Her var det meningen vi skulle være til mandag…….

En kommentar om “UKEDAGENE GÅR I TULL FOR OSS…….

  1. Så fint dokker har det. Koselig å følge dere på turen,takk for at du deler🦋🥰. God tur vidre og kjør forsiktig

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s