EN BLÅ LØRDAGSKVELD……

29.4. Som før sagt, så ble det ikke bare 55min å kjøre, men pytt, pytt, det var plass til oss der vi hadde tenkt å lande. WSV Almere- Haven, en marina med plass til bobiler. En grei plass, med alle fasiliteter. 15€

I Nederland er campingplasser o.l. godt bevarte «hemmeligheter». Vi finner plassene via appen, og google maps fører oss dit. Vi følger jo også med langs veien om vi ser skilting, men det er det lite av. Første skiltet vi så om denne plassen var dette, like ved porten. Det er ca 0,5m fra bakken, og ca 70cm bredt….., øverst til venstre.

Avstandsskilt og veinummer er også så små langs enkelte veier, at det er med nød og neppe man ser dem, langt mindre greier å lese dem……Den irrgrønne flekken er et sånt skilt…..

Vel framme, så var det på tide med en «husvask». Ut med matter og sengklær, vri opp ei tue, og ti min etterpå er jeg ferdig…..lettvindt. Ellers er det kosting, men i dag måtte det vaskes.

Rent og pent og pyntet med en kvist med epleblomst, stjålet langs en kanal et sted..

Vi koser oss med litt kjeks og nederlandsk ost, sikkert med hvitvin til…….

Dagen etter, lørdag, går vi inn i byen Almere, der jeg får min livs opplevelse som cøliaker: Et åpent bakeri som bare baker glutenfritt, og også sånne vanskelige ting som croixanter. Innehaveren og en ekspeditør har cøliaki. De skjønner hvordan jeg har det, og følger spent med når jeg nyter min første glutenfrie croixant ever.🥰🥰

Inngangen til sentrum, som er nytt og moderne, er mellom to tårn, – følger gammel tradisjon med byport?! Gatene er steinsatt med ny og moderne stein.

En artig skulptur fanget vår interesse; ett hode fra eller til……🤪

Vel heime ved bobilen igjen skulle vi gi bilen endel omsorg, bla tømme gråvann. Vi oppdager da til vår forskrekkelse at gråvannet er blått.Hva kan det være? Etter endel søking inni bilen, finner vi ut at det er glykol fra Alden som har runnet ut. Glykoltanken er tom, og det er ett mysterium hvordan det har kommet ned i gråvannstanken…….

Til de som ikke er helt inne i terminologien: Alde er varmesystemet i bobilen, Glykolen sirkulerer rundt i et lukket system. Når det er tomt for glykol, kan man ikke få varme i bilen verken med gass eller strøm.

Vel, lørdagskvelden gikk med til å finne verksteder i Nederland som kan Alde….Vi fant heldigvis noen i nærheten, men det var helg, og lite å få gjort før mandag.

Om noen har forklaring på hvordan glykolen kunne havne i gråvannet, så er vi glad for oppklaring…….

2 kommentarer om “EN BLÅ LØRDAGSKVELD……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s