REKALKULERER……

3.-4.5. Vi er oppe tidlig neste morgen, og kjører til verkstedet som var stengt dagen før. Der har de bare en reperatør, så det er umulig å få innpass der, men vi drar derfra med en ny adresse på blokka. Fra før av har vi erfart at det å møte opp og være skikkelig i beit, og komme fra «langtborteifra», gjør at de strekker seg til det ytterste for å hjelpe, men denne gangen ser det ikke ut til å hjelpe……

Det ser noe håpløst ut. Det er kaldt i VestEuropa, og vi fryser om kvelden og på morningen…..Vi er avhengig av strøm for å få litt varme i golvet, noe som ikke varmer bilen noe særlig opp…..Vi rekalkulerer…..Vestkysten av Nederland og Frankrike har vært målet, men med temperaturer ned i 10° i bilen må vi legge om retningen….Vi finner ut at i Moseldalen i Tyskland ser det bedre ut, så vi plotter ny rute i den retningen….

På veien dit finner vi et nytt verksted som er aldespesialist…..Vi svinger inn dit. Sjefen, kona til mekanikeren, ber oss vente i ca 40 min, så skal han komme å se på bilen. Jeg pakker min «escapesekk», som inneholder litt mat, vann, noe klær, mobil og powerbank……Saker jeg vil få bruk for om bilen blir tatt inn på verkstedet. Vi venter lenge og vel, plutselig er arbeidsdagen slutt, og sjefen kommer ut og sier: Dessverre, det blir ikke tid i dag…….Vi drar derfra med et nytt navn på blokka….

Vi søker opp en stellplass i nærheten, og der er det såvidt vi får en plass, takket være hyggelige «naboer» . De viser oss en plass vi har oversett, og så manøvrerer de seg slik at vi kommer fint inn der. Det er en populær plass, der de i fremste rekke har fin utsikt over elva Rhinen. Plassen heter Wohnmobilstellplatz Andernach. 8 € pr døgn, betalingsautomat for strøm og vann. Alle strømstikk er opptatt, så vi får ikke noe strøm….Den blå bua er resepsjonen……

Andernach viser seg å være en trivelig by, hvor de har tatt godt vare på det gamle. Den gamle bymuren sees i bybildet mange steder, både frittstående, og integrert i en nyere bebyggelse. Det første vi ser av den er dette «tårnet», som ligger like ved stellplassen. Det er frittstående og ligger helt mot elva. Kart over byen viser at muren har omkranset den opprinnelige byen, med en stor åpning mot elva. Muren ble bygd midt på 1400-tallet.

De valgt å lage garasje under bymuren, i steden for å rive den👍 Ved nedgangen til garasjen, står et litt større bokhus enn det vi har på Senteret heime. Et sted er det et nyanlegg med planter, nyttevekster, muligens…..

Like ved bymuren, ved en liten dam, lå denne søte familien…….

Inntrykk fra byen ellers. En allé med sånne spesielle trær, ender opp ved en stein der vi kan lese at den kjente forfatteren Charles Bukovski var født her i Andernach. Et tre er «mishandlet til døde», men nekter å gi seg…..Utelivet er livlig, og «sønnen» «henger over» bargjestene. «Tvileren» i forgrunnen, på bar.

Vel heime ved bilen igjen, har vi fått strøm, og det feires med et «lass» med vafler🥰🥰

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s