TRIER OG BERNKASTEL-KUES….

10.-11.5. Disse kartene jeg lager er for at jeg skal huske etappene vi har kjørt. Denne gangen er der fra Kinheim til Trier og tilbake til Bernkastel-Kues.

På vei til Trier var vi innom nok et verksted, og tenk, der lovet de å ta inn bilen og se på den…Jeg pakket min escape-sekk, tok ut stol og strikketøy, fikk tatt bilde av bilen der den stod på vent, og belaget meg på en lang dag i sola…….Etter ti minutter kom gubben tilbake, med beskjed at sjefen hadde sagt at de ikke kunne ta den inn, for denne reparasjonen kunne ta opptil en uke……

Dett var dett……..vi kom raskt tilbake til realitetene: Vi har en alde som ikke så lett lar seg reparere……

Litt slukøret finner vi fram til Reisemobilpark Treviris. Vi får, etter god hjelp fra ei tysk dame, sjekket oss inn via et ganske inviklet system med kort som lades med penger, og som skal brukes både på strømstolpen og i dusjen. Det er varmt, og vi bare sløver i varmen……Det er rart: Vi lengter etter sol og varme, men det skal ikke mye til før vi får det for varmt. Derfor er vi påpasselig med å finne plasser med litt skygge. Vi lager oss et spekefat, og tar det med ro på plassen. Er ikke engang på besøk i byen…..

Om natta er det kaldt, og strømmen fra stolpen slår seg av hele tida. Jeg er oppe tidlig og prøver igjen og igjen med kortet, men det slår seg hver gang av etter et par minutter…..Vi fryser, og bestemmer oss for å finne en «seriøs» plass neste natt.

Jukser litt, og poster noen gamle bilder fra Trier. Porta Nigra. En stor romersk port. Oppført ca. år 180 e.Kr. Navnet har den fått etter fargen sandstenen den er bygd av, har fått etter forvitring gjennom tidene. Den står på UNESCO’s verdensarvliste, og er Triers største turistatraksjon. Dette bildet tok jeg da vi var her i 2018.

Det andre minnet jeg vil vise er fra denne flotte restauranten vi besøkte, også i 2018, Historischer Keller, heter den. Tapp på bildene, så får du større bilder. Anbefales!

Vi forlater Trier med nesen tilbake nordover i dalen, Bernkastel-Kues er neste sted. Knaus camping er en kjent plass. Vi har vært her flere ganger, – den toskete innkjøringa er ikke forandret, like trang….Men jeg tror de har brukt nedstenginga til å pusse opp lokalene, for det er mer fresht enn noen sinne…

Vi har inntrykk av at turistsesongen mange steder kommer som julekvelden på kjerringa: gresset er ikke slått og plassene er ikke klare for å ta imot gjester. En gressklippermann har startet opp bortpå plassen, og han svinger raskt bort til oss, og tar tomta vår i en fei. Vet ikke hvordan det er med arbeidsmiljøloven her nede, men mannen har ikke øreklokker, og han klipper i tre-3- timer uten stans….dvs han har en liten stopp for å tenne en røyk,som han røyker mens han kjorer klipperen.

Her er ny vaskemaskin, så jeg sørger for å sette på en maskin med klær med en gang vi har kommet oss i orden.. Før kvelden er omme, er klærne tørre, og på plass i skapene. Neste dag er det også sol og varmt, så jeg bestemmer meg for å ta sengtøyvask også. Jeg er litt sent ute, og maskinen er opptatt når jeg kommer med mine klær. Jeg setter baljen på vent i vaskerommet, så det vises at neste mann venter på maskinen. Imens luftes både dyner og puter.

På veien hit har vi handlet jordbær og vaniljesaus, det smaker godt i finværet.

Dagen med sengetøyvask blir litt hektisk. Det er sånn vind, at klærne blåser av snorene. Med bare ti klesklyper, må jeg passe på hele tida. Klærne tørker på et blunk, og en time etter at dynetrekket er vaska, er det lagt på senga igjen. Det er veldig varmt, og jeg forbanner meg selv at jeg begynte med dette……..Men etter ei kvile i solstolen, er jeg «fit for fight» igjen, og bestemmer meg for å gå en tur til byen, selv om sola steiker: Jeg må finne et apotek, og så er det en cache som lokker…….

Nicolaus fra Kues var en tysk kardinal, filosof og matematiker og en betydelig tenker og teolog. Han levde på 1400-tallet. Byen er veldig stolt av ham.

Dette huset har avmerket flomhøyder på elva Mosel. Det øverste merket er fra 1784, og er 5-6-7m opp. Jeg lurer på hvordan disse husene som har vært under vann mange ganger, ser/kjennes ut innvendig🙄

Et staslig hus jeg så på min veg.

Tar også med dette, som frister med utleie av rom, leilighet.

Oppafor Bernkastel ligger Landshut, et slott i ruiner. Det ble ødelegt av brann i 1692. Nå ligger en fin restaurant der oppe. Vi har aldri vært der……..det må bli neste gang…..

Glimt fra bybildet.

Om kvelden er det middag fra grillen, kyllingfilé,løk og pølser. Med en tysk potetsalat til….Den typen skal vi ikke kjøpe mer……

Vi har et belgisk par som naboer. Han er stadig bort til oss for å snakke om Norge. De venter ny bil i juli, og har tenkt seg nordover. De drar dagen før oss, han er innom og forteller at de skal flytte til en rimeligere camping. Jeg har ikke spurt på prisen her, og han vil ikke si noe, rister bare på hodet og sier :dyrt……

Når jeg betaler neste dag, for to nettet, blir det 95€. Noe dyrt synes jeg, men så er jo strømforbruket medtatt. Og stabilt var det også.

En kommentar om “TRIER OG BERNKASTEL-KUES….

  1. Interessant å følge dokkers opplevelser! Og det der med varmen man går og lengter etter, der kjenner jeg meg igjen. Det blir fort for hett.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s