PÅ WEINGUT I ERNST…..

12.5 Vi forlater Bernkastel-Kues med det for øye å finne en matvarebutikk. Det finner vi i Ernst, Edeka er kjeder vi handler ofte på. Mens vi står på parkeringsplassen og diskuterer hvor vi skal legge ruta videre, oppdager vi en Stellplatz ca200m fra butikken. Wohnmobilstellplatz Am Weinberg., akkurat det vi har leita etter: Bobilplass på en vingård.

Fra lufta ser denne delen av plassen sånn ut, bilene i en sirkel. Bildet er hentet fra Google Maps. Der er grei avstand mellom bilene i den ytterste ringen, noe trangt i den indre. Vi finner oss en plass ytterst, og går å «anmelder» oss.

«Anmeldungen» gjøres inne i Vinoteket. Det koster 10€ å stå her, med strøm, og det følger gratis vinsmaking på plassagiften.

I velkomstgave får vi denne flaska med hvitvin. Vi skal på vinsmaking, bare en trimtur først. Det er bl.a. noen geocacher som lokker.

Her står vi sånn midt på bildet.

Vi starter turen på «vingata» like ved. «Gata» går gjennom vinmarkene , og det er satt opp skilt som forteller om ulike ting i forbindelse med vindyrkinga, druesorter, vinprodusenter m.m. Veldig opplysende.

På vår tur treffer vi på dette gigantiske insektshotellet. Eieren, og byggmesteren er her, men han vil ikke være med på noe bildet, så gubben må posere for at vi skal kunne se dimensjonene . Bonden holder på å legge opp et stort stykke mark, der han bare skal ha blomster som biene liker. De er flink til å stelle for bier her i området……

Vi ser tydelig spor etter ugressprøyting, tror vi da.

Der de reklamerer for Ecovin, ser det slik ut: Oppharva i annenhver rad, og klippet i annenhver rad. Grunnen til at det ikke er oppharva mellom hver rad, har med rotsystem og vekstforhold til vinstokkene å gjøre…….

Vi går til enden av tettstedet Ernst. Vi har holdt oss på vinmarkene. Tilbake går vi gjennom gatene i tettstedet. Her er en staselig kirkeveg.

Også i Ernst har de sin måler for høyvannstanden til elva Mosel. Den er ikke så gammel eller så hoy, som i Kues. Ernst ligger nok høyere i forhold til elva, enn Kues.

Her finner vi vår første vinautomat, eller weinOmat, som det heter her. Ikke bare kan vi kjøpe vin, men man kan også levere tomflasker her, i et stativ på siden av automaten….

Turen vår tar så lang tid, at noe vinsmaking blir det ikke tid til denne dagen……….Og neste dag planlegger vi å dra videre..Det var ikke sånn vi hadde sett det for oss……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s