ISLAND KALLER……..

Endelig var den store dagen kommet: Gubbens 70-årsgave skulle effektueres: Tur til Island.

Sammen med rundt 50 stykker var turen plottet. Med «Fotefar Temareiser AS» som vert og guide, hadde vi og vårt vennepar i lang tid gledet oss til denne turen, og den ble helt fantastisk. Vi hadde guider som hele tida sto på og gjorde det aller beste for at vi skulle ha det bra. Som kjentmann hadde vi «Den legendariske» Gunnstein Akselberg, et oppkomme av kunnskap og historier, med førstehånds kjennskap til både nålevende og døde islendinger…..

På Gardermoen, der vi venter på å møte resten av gjengen. Siste instruksjoner sjekkes på mobilen.
En gruppe mennesker samler seg ved Meeting point, er det vår gruppe,tro?
Flyturen tar ca 3 timer, og det var spennende da vi kom over Island og kunne kikke ned på landskapet. Her et tettsted med grøntområder rundt.
Litt senere flyr vi over denne mosekledde? bakken. Ser goldt og lite gjestmildt ut.
På vei til bagasjeutleveringa ble vi møtt av bl.a. denne velkomsthilsenen……Vi la spesielt merke til den, da vårt første besøk i landet var just i denne attraksjonen….

Det var stadig oppdatering på hva vi skulle gjøre, hva vi måtte huske, og når vi skulle møte……….Reiselederne delte fint på oppgavene……

Her gir reiseleder Tine de siste instruksene før vi forlater Keflavik flyplass….

Vi hadde vel blitt forespeilet at været på Island kunne være litt kaldt og hustri. Denne dagen skinte sola fra nesten skyfri himmel, og folk trakk ut og satt og koste seg i varmen mens de ventet på skyss fra flyplassen

Ved siden av terminalbygget lå denne grønne plenen/parken. Siden det var slik en nydelig dag måtte jeg selvfølgelig ut å logge et par cacher som lå her i nærheten. Mine to første cacher på Island🤩
Disse figurene sto just utenfor inngangen/utgangen til terminalen. De føltes veldig viktig, men gav ikke noe tydelig budskap……..

Dagen før, den 3. august, hørte vi på nyhetene at vulkanen ved Fagradalsfjall hadde startet et utbrudd. Vi sjekka straks, og fant ut at utbruddet var ca 40 km fra Reykjavik, der vi skulle bo. Var det trygt? Vi ventet på mulig info fra reiseselskapet, men hørte intet, så da tenkte vi det var trygt……På tur fra flyplassen var denne røykskyen det eneste vi så av vulkanen….

Vulkanen ca midt på bildet. Landskapet er her slik jeg så for meg at det skulle være: Krater med lavastein. Her har mosen kledt landskapet.

Første opplevelse vi ble loset til, var Den Blå lagune. Det er et geotermisk spa med mineralholdig vann og er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Vannet er spillvann fra det geotermiske kraftverket Svartsengi kraftverk.

Midt uti vannet er det bar med iskalde drinker. I enden av anlegget er det gratis ansiktsmaske for de som ønsker det. Shampo og dusjsåpe er i alle dusjer, så det trenger man ikke ta med seg, bodylotion er også tilgjengelig. Handduk følger også med på billetten.

Herr og fru har det bare helt fantastisk.

Oppholdet i Lagunen var så vellykket, at selv de minst badeglade gjerne ville ha gjentatt seansen. Ja, jubilanten var så begeistret, at han mente at bare denne opplevelsen gjorde rett for hele turen…….

6 kommentarer om “ISLAND KALLER……..

  1. Ser at dere var heldige med været. Det var vi også på vår siste tur. Har mye.å si. Spennende med guide. Sikkert veldig nyttig og interessant. Artig å reise i gruppe også. Da treffer man mange nye bekjente.

    Liker

  2. Ser ut til å bli en spennende tur .,., 🤣 For selvfølgelig har du sprunget rundt og fått med deg atskillig mer enn iallfall meg 🤩

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s