BURSDAG, PÅ RUNDTUR I BUSSEN, OG MED EGEN KAKE

På Borgarnes (A),er det et lite museum som har to avdelinger. Den ene om Landnåmstida, og den andre om skalden og høvdingen Egil Skallagrimsson. Museet holder til i to av de eldste husene på Borgarnes. Grunnet trange rom, og knapt med tid, ble gruppa delt i to, og vi valgte å se nærmere på landnåmstida. Det var fint arrangert med lydguide via hodetelefoner. Veldig greit. Har to bilder derfra……

Bilde fra utsida av museet på Borgarnes.
Så denne moderne sparkesykkelen som jeg kom over etter å ha funnet cachen som lå på haugen bak museet. Island er ikke bare eldre historie🤪

Etter å ha vært på museet på Borgarnes, kjørte vi til Borg á Mýrum (B) , området der Egil Skallagrimsson hadde gården sin. Statuen Sønnetapet, står der som et minne om hendinga.

Fossatun (C), der kjøttsuppe med lammekjøtt ventet, er et sted som tar imot turister året rundt. Her er både leiligheter og mange hytter, med ulik standard, til utleie. De tar også mot bussturister, og byr ut selskapslokaler. Her er mange aktiviteter både for små og store, så dette er nok en plass som passer godt for familier.

Hovedhusene med restaurant, resepsjon og en liten butikk.
Utsikt mot den fine fossen som nok har gitt navn til stedet.

Eieren tok i mot oss og fortalte litt om seg selv og stedet. Det som jeg la mest merke til var historia om steintrollene som sto på stedet da han kjøpte det. Trollene var formasjoner i fjellet som hadde stått der i massevis av år. En dag han kom hjem fra tur, var det ene trollet fjernet, til stor sorg for Steinar, som han heter.

På bildet sees det gjenværende trollet….?

Steinar Berg, er en kjent musiker på Island. Han har ei svær samling med vinylplater. Folk kan ønske seg en låt fra samlinga, og få høre den i spisestua på Fossatun. Mannens fasinasjon for troll, sammen med hans musikkinteresse har gjort at han har fått tatovert Rock’nTroll på armen sin. Han har også skrevet flere barnebøker med troll som hovedingrediens. De er blitt populære, og oversatt til flere språk, også norsk.

Her nytes den deilige lammekjøttsuppa, og det lokale ølet.
Fossatun special, – til og med glutenfritt🤩

Denne dagen var litt spesiell for farmors vedkommende, hun hadde bursdag, og fyllte hele 75år. Reiselederne hadde gjort litt krus på henne, og hadde ordnet med ei glutenfri kake til kaffen, og et lys til pynt på kaka. Den ble overrakt,a akkompagnert av bursdagssangen🥰🥰

Stolt 75-åring med egen kake👍👏
Her er et kart som viser et større område, slik at vi ser hvor på Island vi kjørte.

Om Reykholt og Snorre i neste innslag…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s