ALTERNATIVER TIL VINDTURBINER……………BØLGEKRAFT

Når tilhengere av vindkraft skal diskutere med motstandere, så kastes raskt tilbake: Hva er alternativet? Jeg har i kommentarfelt listet opp noen alternativer, men har ikke fått noe tilsvar på hvorfor disse alternativene ikke er gangbare.

Mitt alternativ i dag, er BØLGEKRAFT.

Bølgekraftverk har det vært forsøkt med siden 1799……Det har vært mye prøving og feiling og havari av anlegg, men nå ser det ut til at flere alternative løsninger er klare.

  • Et av de eldste prinsippene ved bølgekraft er å utnytte en såkalt svingende vannsøyle. Man skaper et vannstempel inni en sylinder, som danner trykk og vakuum.
  • På denne måten får man en turbin som står over vannet og som får bølgekraftverket til å spinne rundt, og som skaper energi.
  • European Energy Forum estimerer at bølgeenergi kan levere 10 prosent av Europas elektriske kraftproduksjon innen 2050.

Geir Arne Solheim spiller trommer og bass i metallband, og er ikke ukjent med lydbølger og mye energi. I rollen som produsent har han også lært seg å temme ellers uregjerlige soniske bølger.

HAVKRAFT AS. Solheim startet firmaet HAVKRAFT AS i 2009, og har langsomt skyndet seg fram til de løsningene på bølgekraftverk som nå er klare. Les mer i lenken under…..

Illustrasjon av en av oppfinnelsene de har.

https://www.fiskeribladet.no/tekfisk/bolgekraftverket-hans-har-overlevd-utenfor-stad-na-vil-han-erobre-verden-/2-1-1219098

Det er flere firmaer som jobber med bølgekraft/havkraft. Et annet eksempel er Ocean Energy, et norsk firma som jobber med en annen teknologi enn Havkraft AS. Pr. nå samarbeider de med Hellas i håp om å skaffe strøm til de mange små øyene som Hellas består av.

Deres ide kalles Det balanserte system, der det er bøyer i havet som genererer strøm, – ved uvær, dukker bøyene ned i havet, og venter på at uværet skal gli over. Slik skal kraftverket være istand til å tåle allslags vær.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s