-15°C! DET ER NÅ DU SKAL GJØRE DET. UNGENE VIL FRYDE SEG!!

Jeg blir aldri lei av dette🤩 Så snart vinteren er her, og frosten setter inn, er det «påan igjen»😄 Jeg har hatt unger med i prosessen, og de synes det er like spennende hver gang. Ja, de har kommet tilbake neste år, og spurt om vi ikke kan gjøre det igjen. Mange av lyktene er så enkle, og gjør seg så godt, at jeg har lyst til å vise, og oppfordre dere til å gjøre noe av dette sammen med barna…..

I går, 3.1.23, laget jeg disse fine lyktene…….

Dette var utstyret jeg trengte. De hvite potteskjulerne er til å tre serviettene over. Man kan bruke tomme melkekartonger, 1,5l brusflasker, e.l. Bunnen må være så passe stor slik at serviettene kommer et stykke nedover siden på det du bruker, og så må det være så stort at man får satt et telys inn i lykta.

Jeg klipte et stykke aluminiumsfolie og la over bunnen på den hvelvede potta. Dette for at servietten skal la seg fjerne etter at den er frosset. Jeg vil anbefale plast tredd over potta, eller mye større aluminiumsfolie, for serviettene kom borti potta, og frøs fast, så de var vanskelig å fjerne…..

Etter folien la jeg servietten over, og festet den med et gummistrikk. Har man ikke strikk, kan en hyssing brukes.

Her er fire lykter klare.

Ute satte jeg pottene på marka, og hellte forsiktig vann over dem, slik at hele servietten ble våt. Hell midt på bunnen, så fordeler vannet seg til sidene selv.

I går var det -15°C, og ca 15 minutter etter at jeg hadde «vannet» pottene, var de ferdige. Her står ei potte før jeg fjerner servietten, forsiktig. Jeg tar bort folien inni, slik at lykta blir helt gjennomskinnelig….

Jeg satte de stivfrosne serviettene i snøen, og plasserte et telys i hver lykt.

Og slik ble det ferdige resultatet🥰🥰

Her er to av mine fine islyktvenner🤩❄️ Gjett om de var stolte da de presenterte det ferdige resultatet for foreldrene sine!!😄😄

2 kommentarer om “-15°C! DET ER NÅ DU SKAL GJØRE DET. UNGENE VIL FRYDE SEG!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s