………. «THEN WE TAKE BERLIN»

Virkeligheten begynner å slå inn……Eller vi har vel visst det, men ikke helt trodd at det var sånn…..Gassfylling er nesten umulig for oss nordboere å få gjort i utlandet….

Denne årstida, som ikke byr så særlig på varme og sol, gjør det nødvendig å fyre ekstra i bilen. Det går mer gass enn på sommeren, og vi skjønner at det kan bli vanskalig å klare seg med de to flaskene som har holdt greit før når turene har gått i den varme årstida…….Vi var jo så heldig og fikk fylle i Burg am Fehmarn, men hvor langt hyrer det…..?

Av en annen blogger har jeg fått høre om en stasjon i Berlin, som kan fylle svenske flasker, med adapter.

Vi bestemmer oss for å dra innom Berlin for å sjekke om det går å få fyllt norske flasker der. Jeg tar en telefon dit og får beskjed om at de fyller gassflasker, men det er usikkert om de kan fylle våre ….

Vi møter en kar som har det så travelt at jeg tror knapt han husker hva han heter. Han avviser flaska vi kommer med, og har såvidt tid til å se på adapterne vi har med, før han haster videre. Men så snur han og vil se enda en gang på flaska og adapteren. Jippi, han finner ut at den ene adapteren kan brukes, og vi er berga🤩 Nå får vi fylt opp, og vi har igjen to fulle flasker!!

Glad og lykkelig plottet vi inn en bobilplass på ei havn: Marina Lanke Berlin. Vi fant den omsider, bare for å konstatere at den var stengt.

På den kronglete veien dit greide vi å få ødelagt en skjerm bak på bilen. Bakparten hengte seg opp i en sving som både var skrå, og spiss……

HELDIGVIS så ble ingen vitale deler ødelagt. På neste stopp var vi ute og fikk tapet den fast, slik at den holder til vi er heime igjen.

Vi plotter på nytt inn en plass å dra til, og er mer heldig nå. En lang smal camping som ligger ved en kanal, så vi får bivåne skipstrafikk forbi bobildøra. En ok plass, rent og ryddig.

Koselig med båter på kanalen.

Vi har gått i full mundur med ullklær, så nå var det på tide å få vasket dem opp. Det er blank himmel og sol, så det er å håpe at de kan legges bort etter vasken🙏 Jevt vaskerom stod til disposisjon, og jeg vasket ALLE for hånd. I fjor da vi var på tur, vasket jeg en ullgenser, som ble str 5år etter å ha vært i maskinen🤪 I år ville jeg unngå det samme. Gjerdet var fint å bruke som tørkesnor. Dusjen duger også om det kniper om. Litt husstell og sengelufting fikk vi også gjort.

Eggestand med brokkoli og skinke ble kveldens middag. OMNIAEN er uvurderlig🤩. Det er det dette kokekaret heter.

Da var oppdrag Berlin fullført, og rapport er sendt til Bobilverden.no

Vi har vært i Berlin før, og tenk, så bestemte vi oss for ikke å dra inn i byen, men å dra videre neste dag.

Om du er nysgjerrig på vår ferd videre, så bare heng med🤪. Deler du bloggen, så blir vi kjempeglad. Å høre fra dere er også kjekt…

4 kommentarer om “………. «THEN WE TAKE BERLIN»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s