VI SETTER KURSEN MOT PRAHA…………..

I går bestemte vi oss for å sette nesen mot Praha. Der har vi aldri vært, men har hørt at byen skal være rett så koselig.

Vi har kontaktet River Camping, og det er bare å komme, uten noen forhåndsbestilling. Vi liker det sånn, for det blir litt pes når vi lager oss avtaler som gjør at vi blir «låst»

Vi er snart i Tsjekkia, og jeg Googler om hvordan det er å kjøre i landet……..

Jeg leser høyt for sjåføren, og han rister på hodet både for det ene og det andre😳😳 Han har lest noe generelt om å kjøre i Europa, og der stod ikke dette spesielle om Tsjekkia……..%@#%&@kr&*

Det er bare å svelge hardt, trekke pusten dypt, og å reagere raskt, for det er like før vi kommer til grensa……😠

Vi finner en rasteplass, tar oss en kopp kaffe, og rekalkulerer…..

Jeg husker ikke akkurat hvor vi satte kursen, men på veien ble vi trøtt, og tok den nærmeste campingen som vi fant. Det var Campingplatz Gunzenberg og ligger i området Talsperre Pöhl, – Talsperre = demning. (50.5394849, 12.1861087) Inne på området er det en restaurant.

Plassen ligger «ikke langt fra» Praha…..

Det var ikke noe dårlig valg, om enn det ble gjort i all hast. Plassen er, som mange er, en fastliggerplass som har mange plasser til sånne rekere som oss. 18€ pr natt, pluss strømmen du bruker, 0.65€ pr. kwh. Dusjing er inkludert i prisen. Det er rent og pent, og du blir fulgt på plass av en av personalet.

Vi avsluttet dagen med et godt, enkelt måltid. Skuffelsen over Praha var forlengs glemt🥰

Hele området Talsperre Pöhl er full av aktiviteter: Vannsport, klatrepark, seiling, golf, sandvolleyball. Om vinteren fryser vannet til is, så da brukes det til vinteraktiviteter. En båt går på en times rundtur på innsjøen, og den bestemte vi oss for å ta på søndag. Vi møtte opp i god tid før avgang, men det ble ikke noen tur,- vi var bare 4 stk som ville på båttur, men båten gikk ikke hvis det var færre en 15 stk.

Lykken var at det var mange cacher i området, så vi gikk flere km og fikk både sett oss om, og logget noen cacher.

Rast med både vått og tørt.

På vår rundtur lærte vi at demningen som har laget denne innsjøen, ble bygd på 1950-60-tallet. Den var et resultat av at dalen nedenfor flere ganger var blitt oversvømt ved flom, så myndighetene bestemte at en demning ville løse det problemet. Men, de gårdene som lå ovenfor demningen ble da oversvømt, og måtte fraflyttes. Ikke ukjent fenomen….

Her står vi på demningen og ser nedover dalen
En av naboene. Hadde aldri tort å ligge i det der gjilleret 🙈
Søndagskvelden avsluttes med BodøGlimt på iPadn ……….
……..ut i pausen å høre og se på naturen……..

Vi lå på plassen i to netter, og det var helt greit…….

Neste sted byr også på mektige opplevelser….Følg med..….!

7 kommentarer om “VI SETTER KURSEN MOT PRAHA…………..

 1. Trivelig å følge dere på tur. Håper dere kommer dere til Praha, har vært der, fantastisk by, masse å se og oppleve. Hils Øyvind.
  Oddvar.

  Liker

 2. Kjekt å følge med på turen deres,😁🚐 og plukke opp gode tips! Svinefileten i omnian så veldig god ut, den må vi prøve! Vi skal kjøre til Croatia i sommer. Vi ( min mann😅) som er Bodøglimt fan, og veldig glad i all sport, lurer litt på hvordan dere får inn norsk tv av bra kvalitet, når dere er på tur nedover i Europa?

  Liker

  1. Vi har ubegrenset med data på Ipadn. Hvorfor vi får inn TV, vet jeg ikke. Fin kvalitet hele tida.Fått det inn på hele turen, men den Bodøglimt kampen gikk ikke på Tv, så måtte se på direktesport. Tvn fikk vi ikke inn da vi var i Kroatia, men tror ipadn funka der.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s