FULDA ER LIKE VAKKER…….

Det regner når vi kjører fra Camping Katzenkopf, regnet kommer fra vest, og skal vare i flere dager. Litt lengre nord er det sol,så vi bestemmer oss for Fulda som neste sted. Her har vi også vært flere ganger,og ligget på samme bobilplass.

Vi tar den i år også. Er kort vei til byen, rimelig, og alt av nødvendige fasiliteter finnes. I år koster det 8€ pr natt, noe dyrere enn sist….Vi står under noen trær, og får ikke inn tv-signaler. Det gjør ikke noe.

Det renner snart fullt av biler, så vi er glad vi var her akkurat i tide.

Plassen ligger like ved et øvingslokale for band, samt en ungdomsklubb. Jeg ser at flere har sagt at det er urolig her. Men det er ikke vår erfaring, ungdommene går til og fra, ikke noe styr…Det blir tidlig stille på kvelden.

Helt fra starten av kristendommens innføring i Tyskland under Frankerriket, har Fulda vært et av landets sentrale religiøse sentre. Byens historie er således nært knyttet til Klosteret Fulda. Klosteret ble grunnlagt i 744 på oppdrag fra «Tysklands apostel» Bonifatius, som også selv ble gravlagt i byen i 754.

Jesus lidelseshistorie er skildret gjennom tolv(?) skulpturelle bilder bak tolv vinduer. De er pga lysforholdene umulig å fotografere. Prøvde meg på ett, bildet i midten.

Det er et «levende» kloster med kafé, hotell, utstillinger, og ikke minst en klosterhage, både med blomster og bier. I helga skal det også være en «vinvernissage». Det hører tydeligvis til i nærheten av religiøse institusjoner…….Det skal opp boder rundt om på området. I hver bod serveres det forskjellig slags vin, og man kan gå rundt å kjøpe/smake på vinene i et glass som man har kjøpt ved inngangen. Det skal også være leker og underholdning for barna, og konsert sent på lørdagskvelden…. Det er Rotary som arrangerer, og inntektene går til verdens fattige barn….husker ikke hvilken organisasjon…..

Vi skal ikke være der neste dag, så vi tar en runde ned på «gamle tomter». Byporten fra 1700- tallet er innlemmet i trafikksystemet i byen.

Nedi gata stoppes trafikken for dette brudeparet som skal avbildes med porten som bakgrunn.

Katedralen i Fulda er en svær barokkbygning som nå står ferdig i all sin glans etter å ha opplevd både brann og bombing. Den er gravkirken til Bonifatius, han som anla mange klostre rundt om. Kirken er ikke bare den flotte fronten, men også stort byggverk bakover.

Ved siden av katedralen ligger Michaelskirka. Av plakaten står det å lese at den er den eldste kirka i Tyskland, feirer 1200 år.

Vi er egentlig ikke så interessert i kirker, men her i Tyskland, der de utmerker seg ved sin sin flotte arkitektur, så nærmest dras vi, og andre turister mot dem. Men vi kan ikke unngå å tenke på hvor store menneskelige ressurser, og stor kapital som opp gjennom tidene har gått til kirker og slott……

Vi haster tilbake til bilen, og kommer fem minutter etter at parkeringa har gått ut………Vi har talt litt på knappene om vi skal være her ei natt til, men bestemmer oss for å dra videre, noe vi etterhvert kanskje angrer på………..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s